ce nu te invata la drpciv

VITEZA NU UCIDE ! Dacă conduci responsabil !!!

Se strigă peste tot un slogan “viteza ucide”. După părerea mea, nimic mai fals. De când mă știu merg atât de repede cât imi permite drumul. Nu circul neapărat conform regulamentului, de fapt nu cred să fie cineva care să nu incalce cel puțin o dată pe zi regulamentul rutier, dar circul in limitele bunului simț și al responsabilității.

Cred că am aproximativ 1.100.000 km, din care 95 % făcuți pe teritoriul României, pe aceste șosele uneori supraaglomerate, pline de mici sau mari “capcane”, dar de când mă știu nu am fost in situația de a creea un accident din cauza vitezei și asta o susțin cu tărie.
Nu sunt un șofer exemplar, prin unele localități de-a dreptul pustii, mi-e aproape imposibil sa circul cu doar “59” și mai urc ușor spre un 80…90, mai mult “niciodată” intr-o localitate, iar in afară in limita unei viteze de siguranță specifice fiecărei mașini sau a drumului respectiv.Nu am avut mașini prin care să mă laud că am ajuns la 200 și ceva la oră, dar un umil 180… pe autostrăzi, cu “Chevroletul” meu să tot fi mers, dar n-am murit și nici viteza nu m-a ucis, insă prostia era de zeci de ori să mă omoare, când din grabă fără rost nu am calculat prea bine o curbă, sau poate când din răutate am vrut să demonstrez că sunt un pilot înăscut, celor ce mă tot ironizau cu flașuri, ori claxoane, sau vreo depășire “regulamentara”, și să tot mai fie zeci de astfel de exemple din trecutul meu glorios de șofer impătimit.
Da! o recunosc și o spun inca o dată: nu “viteza” ucide! Prostia  (mândria, egoismul, graba fără rost), “ucide”, chiar atunci când nu te aștepți, când viațe e mai dulce, mai frumoasă.
De accea, am un indemn: circulă cu viteză, dar prevenitiv și responsabil și niciodată mai mult decât îți permite capacitatea ta de șofer.

PS. Sunt mulți ce vor critica, dar le spun atât, viteza nu a încercat niciodată să mă “ucidă” prostia DA!