Rezerve 2

Rezerve 2

Ți-ai luat o rezervă de timp? Nu anunța că ajungi la Timișoara, de la Galați, în 7 ore, că nu-ți iese. Mai e aglomerat, mai plouă, se repară drumul, treci pe lângă un accident…

Ați fost la socri, la tăierea porcului. Ai băut un păhărel (de mai multe ori), o ai rezervă pe Maricica? Nu ți-a plăcut niciodată cum conduce, dar acum e o rezervă prețioasă. Nu zici tu că e jumătatea ta? Dacă merge la jumate cât tine, v-ați scos și-ați ajuns acasă. Dacă ea te așteaptă acasă, te culci la socri. Ți-ai luat o rezervă de timp să te odihnești, să-ți iasă alcoolul?

Ai ceva lichid de spălat parbrizul de rezervă? Că a cam venit vremea nasoală. Am mers de curând cu o mașină la care scădea nivelul lichidului de frână. Nu te puteai uita la roți, să vezi unde supurează, că era noroi. A completat lichidul și-am ajuns acasă. Nu e recomandabil… știți… ”defecțiuni la sistemul de direcție sau frânare”, dar te descurci. Altul mai completează uleiul. Ai lichidele astea de rezervă?

Ai un… traseu de rezervă? Dacă prin Sinaia e ful, știi s-o iei prin Cheia? Autostrada e închisă că e un incendiu de miriște, mai știi pe la Giurgeni, chestii de astea? Iarna, unele drumuri sunt închise. Ți-ai luat rezerva să te interesezi, să dai telefon la Drumuri? Apropo, ai bateria plină la telefon sau un încărcător auto pentru ea? Ca să poți să-ți suni nevasta că vii. Cine știe cu cine mai e…

Intri în depășire, ai rezervă de putere s-o poți face până vine TIR-ul din față. Te-ai uitat că ăla pe care-l depășești are… Bentley Continental?

Ai o sticlă cu apă, un sendviș ceva. De la foame ți se încețoșează privirea, poți să ai probleme de la glicemia scăzută. N-ai de astea, da’ ai o rezervă de timp să mănânci ceva la han? Și-o rezervă de… parale?

Știu pe cineva care are 500 de lei în torpedou. Să fie de-o amendă. Ca să parafrazăm romanța: ”căci și amenda e scrisă-n legile-omenești…”

Ați prins ideea. Nu cumva ”rezerva” e tocmai aia care face diferența dintre un șofer bun și unul… varză?