Despre Curs Rutier

De la idee la fapte….

  Pentru unii, “codul rutier” e scris in limba araba, pentru altii in limba “romana”, dar pentru toti acestia, “codul rutier” nu a fost scris in asa fel incat sa ne dezvolte imaginatia si sa putem intelege intortocheatele regulamente si obligatii rutiere.

  Majoritatea profesorilor de legislatie predau in stilul si in spiritul legii, uitand ca cei pe care trebuie sa-i invete legislatie rutiera sunt persoane ce nu sunt obisnuite cu acest limbaj al “articolelor”, “normelor” sau “paragrafelor” cu trimitere de la un articol la altul.

  Sa nu mai vorbim si de faptul ca multi dintre profesorii de legislatie, chiar daca sunt cunoscatori ai “codului rutier”, nu sunt pregatiti profesional in a preda si educa elevii scolilor de soferi.

Prin acest site doresc sa explic cu ajutorul graficii video, toate chestionarele pentru examenul auto de pe siteul www.drpciv.ro si binenteles voi incerca sa pun in imagini, tot codul rutier pentru a fi mai usor de ințeles de catre oricine doreste sa conduca un autovehicul.

In viitor, vom reveni si cu lectii interactive pentru cei care au deja permis si au nevoie de experienta, deoarece multi dintre conducatorii de vehicule nu stiu sa reactioneze in situatii dificile si nu sunt pregatiti pentru stilul din ce in ce mai agresiv al traficului din România.

Pe curand…