26 Intrebari
26 Ramase
0 Corecte
0 Gresite

Întrebarea 1

Cum veți proceda corect dacă, la apropierea de o trecere la nivel cu o cale ferată prevăzută cu semibariere automate, semnalele sonore și luminile roșii sunt în funcțiune?

A. reduceți viteza și opriți înaintea semibarierelor;

B. ocoliți semibariera și vă continuați drumul, dacă trenul nu se apropie;

C. măriți viteza pentru a nu fi surprinși de închiderea semibarierei

Chestionare auto drpciv

Curs Rutier DRPCIV – Depășirea

Depășirea vehiculelor definiții, excepții și reguli;

Depășirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol, aflat pe același sens de circulație, prin schimbarea direcției de mers și ieșirea de pe banda de circulație sau din șirul de vehicule în care s-a aflat inițial.

Dacă vehiculul de pe o bandă de circulație circulă mai repede decât vehiculele de pe cealaltă bandă în același sens de circulație, nu se consideră depășire, se numește devansare.

Dacă vehiculul de pe banda 1 trece în fața vehiculului de pe banda 2 nu se consideră depășire prin dreapta, se consideră schimbarea benzii de circulație.

Reguli și excepții:

Regulă     – Vehiculele se depășesc de regulă pe partea stângă.

Excepție    Vehiculul al cărui conducător auto a semnalizat și s-a încadrat corespunzător părăsirii sensului de mers la stânga, poate fi depășit pe partea dreaptă dacă există spațiu suficient între vehicul și marginea părții carosabile, respectiv bordură sau acostament.

Regulă    – Tramvaiele se depășesc de regulă pe partea dreaptă.

Excepție  Tramvaiele în mers pot fi depășite și pe partea stângă, atunci când între șina din dreapta și bordură nu există spațiu suficient, sau când drumul este cu sens unic.

Regulă – are caracter obligatoriu în toate situațiile dar nu și în situațiile descrise la excepții!

Curs rutier DRPCIV – adaptat după legislația rutieră în vigoare și explicat pentru o mai bună înțelegere a întrebărilor din aceste chestionare auto de la DRPCIV